Kuchyňa
Kuchyňa je najrušnejšou miestnosťou a môžu sa tu nachádzať aj nebezpečné mikróby, ako sú listéria alebo salmonela, ktoré môžu spôsobiť otravu jedlom.
Základným pravidlom, ako sa pred týmto nebezpečenstvom uchrániť je, samozrejme, umývanie rúk dezinfekčným a antibakteriálnym mydlom, alebo použiť dezinfekčný gel na ruky.
Je samozrejme nevyhnutné, dezinfikovať a čistiť tie oblasti, ktoré vytvárajú priaznivé prostredie na množenie mikróbov.
Kliknite na tieto texty a objavte naše rady na údržbu kuchyne:
Utierky
Utierky, do ktorých utierame riad aj ruky, sú útočiskom veľkého množstva mikróbov! Nezabúdajte ich preto pravidelne vymieňať.
Aby ste zničili mikróby, perte utierky v práčke najmenej na 60 °C. Alebo môžete použiť HYGIENICKÝ PRACÍ GÉL SANYTOL s vôňou bielych kvetov alebo DEZINFEKCIU NA BIELIZEŇ SANYTOL s vôňou bielych kvetov, ktoré sú účinné už od 20 °C. Ak sú utierky veľmi špinavé, so škvrnami od mastnoty a špiny, bude vaším spojencom DEZINFEKČNÝ ODSTRAŇOVAČ ŠKVŔN SANYTOL. Okrem toho, že odstraňuje škvrny, ničí 99,9 % baktérií a zanecháva bielizeň dokonale čistú, dezinfikovanú a voňavú. Aby ste dosiahli tento účinok, pridajte do práčky 2 lyžice výrobku.
Špongie
Používame ich na čistenie, napriek tomu sú špongie na riad jedným z najviac znečistených predmetov v našej domácnosti! Pre vlhkosť sa v nich držia baktérie, ktoré sa potom môžu prenášať na ďalšie povrchy. Aby ste ich účinne vydezinfikovali, použite DEZINFEKČNÝ ODMASŤUJÚCI ČISTIČ NA KUCHYNE SANYTOL, nechajte pôsobiť 15 minút, opláchnite a nechajte uschnúť. Vaša špongia na riad bude čistá a pripravená na ďalšie použitie!
Dosky na krájanie a pracovné plochy
Dosky na krájanie a pracovné plochy sú miesta, ktorá prichádzajú do priameho kontaktu s potravinami. Preto ich treba pred použitím dôsledne dezinfikovať, aby sme zabránili množeniu baktérií. Preto nastriekajte DEZINFEKČNÝ ODMASŤUJÚCI ČISTIČ NA KUCHYNE SANYTOL, nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite čistou vodou.
Aby ste sa vyhli krížovej kontaminácii, nekrájajte tu zeleninu, ktorú budete konzumovať surovú, hneď potom, čo ste krájali mäso, hydinu alebo morské plody.
Odpadkový kôš
Odpadkový kôš je dôležité pravidelne umývať a čistiť, aby ste zabránili vzniku nepríjemného zápachu.
Na jeho čistenie a dezinfekciu môžete použiť DEZINFEKČNÝ UNIVERZÁLNY ČISTIČ SANYTOL s vôňou eukalyptu alebo DEZINFEKČNÉ UNIVERZÁLNE ČISTIACE UTIERKY s vôňou eukalyptu. Praktické a jednoduché použitie, čistia a dezinfikujú v jedinom kroku.
Chladnička
Napriek vžitým predstavám nezabránia nízke teploty množeniu baktérií!
Chladničku je ideálne čistiť každé dva týždne. Preto použite na umytie a dezinfekciu vonkajšej časti chladničky napríklad DEZINFEKČNÝ UNIVERZÁLNY ČISTIČ SANYTOL s vôňou eukalyptu. Pozornosť venujte dverám chladničky, ktoré často chytáme hneď potom, čo pracujeme s potravinami, a ďalej vnútrajšku chladničky (police, priehradky na zeleninu, zásuvky atď.).
Na záver pripomeňme, že sa odporúča udržiavať v chladničke teplotu od 0 °C do 4 °C.
Drez a vodovodný kohútik
Kuchynský drez je zasiahnutý mikróbmi 100 000-krát viac než WC! Ide o vlhké prostredie, v ktorom sa nachádza organický materiál (zvyšky potravín), čo podporuje množenie mikróbov.
Čistite a dezinfikujte ho denne napríklad prípravkom DEZINFEKČNÝ ODMASŤUJÚCI ČISTIČ NA KUCHYNE SANYTOL. Nezabudnite ani na vodovodný kohútik, s ktorým často manipulujete potom, čo pripravujete jedlo, alebo ktorého sa dotýkate špinavými rukami.
Aby nevznikal nepríjemný zápach, nesplachujte zvyšky potravín do odpadu, pretože ich hromadenie v sifóne prispieva ku vzniku baktérií, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach.
Podlaha
Čistite a dezinfikujte podlahu, a to najmä na miestach okolo kuchynského nábytku. Práve tam sa nachádza mastná špina z varenia. Môžete na to použiť DEZINFEKČNÝ ČISTIČ NA PODLAHY A PLOCHY SANYTOL s vôňou eukalyptu. Na každodennú hygienu rozpustite 2 odmerky vo vedierku s objemom 5 l. Pre hĺbkový dezinfekčný účinok naneste priamo na podlahu a utrite čistým vlhkým mopom.
Mikrovlnná rúra a rúra
Mikrovlnná rúra a rúra sú zariadenia, ktoré sa používajú veľmi často a v ktorých sa nie vždy dosiahnu dostatočne vysoké teploty na to, aby sa zabránilo krížovej kontaminácii.
Preto vám odporúčame, aby ste tieto povrchy postriekali DEZINFEKČNÝM ODMASŤUJÚCIM ČISTIČOM NA KUCHYNE SANYTOL, nechali ho pôsobiť 15 minút a následne opláchli čistou vodou.
Práčka
Počas prania sa vo vašej práčke hromadia zvyšky, ktoré môžu spôsobovať nepríjemné zápachy a nesprávnu prevádzku elektrického spotrebiča. Na tento problém môžete použiť DEZINFEKČNÝ ČISTIČ PRÁČKY SANYTOL. Vďaka dezinfekčnému zloženiu všetko v jednom čistí, dezinfikuje, odstraňuje vodný kameň a dodáva sviežu vôňu.
Umývačka riadu
V mnohých prípadoch vzniká potravinová otrava v kuchyni. Preto je veľmi dôležité dezinfikovať taniere a umývačku riadu. SANYTOL vyvinul prvé DEZINFEKČNÉ TABLETY DO UMÝVAČKY 4 v 1 ako čistiaci prostriedok kombinujúci dezinfekciu, účinné umývanie, lesk a soľ na dokonale umytý riad.