Oblasti, ktoré treba v kuchyni dezinfikovať

Keď sa v kuchyni objavia nepríjemné zápachy, väčšinou ich spôsobuje nadmerné množstvo baktérií.

Preto nestačí kuchyňu len čistiť, čistením sa baktérie nezničia úplne. Na odstránenie nepríjemných pachov treba dezinfikovať oblasti, kde sa môžu hromadiť zvyšky jedla a vlhkosti, ktoré podporujú rozmnožovanie baktérií.

Nižšie uvádzame, ktorým hlavným oblastiam by ste mali pri dezinfekcii venovať zvláštnu pozornosť, aby ste úplne skoncovali s nepríjemnými zápachmi v kuchyni.

Aké 4 hlavné oblasti treba v kuchyni dezinfikovať?

  • Drez: je jednou z oblastí, ktorú by ste mali čistiť a dezinfikovať každý deň. Vedeli ste, že sa na dreze môže vyskytovať až 100 000-krát viac mikróbov než na WC? Podľa niektorých štúdií má 14 % drezov viac než milión baktérií na cm2. Dezinfekčný čistič na kuchyne Sanytol vám pomôže dezinfikovať oblasť drezu a zároveň odstrániť všetky usadené mastnoty.
  • Kuchynské špongie a utierky: keďže prichádzajú do kontaktu s väčšinou zvyškov, špongie, ktoré používate na čistenie príborov a ďalšieho kuchynského náčinia, sú zdrojom infekcií a nepríjemných zápachov. Môžu sa na nich objaviť baktérie ako E. coli, alebo salmonela. Je dôležité ich čistiť a dezinfikovať v práčke pomocou Dezinfekcie na bielizeň Sanytol, pretože ich používame na čistenie a ak by samy neboli čisté, mohli by sme nimi kontaminovať iné prvky.
  • Odpadkový kôš: vrecia na odpadky často nie sú úplne nepriepustné a unikajú z nich zvyšky tekutín. Dezinfikujte a čistite dno odpadkového koša každý týždeň pomocou Dezinfekčného odmasťujúceho čističa na kuchyne Sanytol, pretože oblasti, kde je uložený odpad, sú zdrojom infekcií a väčšiny nepríjemných zápachov. Nestačí odpadky vyniesť, odpadkový kôš treba dezinfikovať, a tak zničiť baktérie, ktoré sa na jeho dne nahromadili.
  • Chladnička: Chladničky sú veľmi často kontaminované baktériami, ktoré sú prítomné v surových potravinách. Najbežnejšími sú listérie, Pseudomonas alebo enterobaktérie, bežne prítomné asi v 5 % chladničiek. Preto je veľmi dôležité udržiavať chladničku vždy čistú a dezinfikovanú. Odporúčame vám, aby ste ju čistili aspoň raz za 3 mesiace a tak sa uistili, že neobsahuje žiadne choroboplodné zárodky. Znížite tak pravdepodobnú prítomnosť baktérií a zabránite prenosu na potraviny a z nich do nášho organizmu. Na hĺbkové čistenie a dezinfekciu chladničky použite Dezinfekčný čistič na kuchyne Sanytol.

TIP: Nastriekajte každý druhý deň Dezinfekčný čistič Sanytol na všetky odtokové odpady v kuchyni, aby ste zabránili vzniku nepríjemných zápachov.

*(Kagan et al.; Tierney and Kearney, 2002)